ŠOSO Vuk Karadžić - Sombor

Nastavu u našoj školi pohađaju učenici sa posebnim potrebama, intelektualnom ometenošću različitog stepena i senzornim i motoričkim smetnjama i sa autističnim spektrom u ponašanju. Učenici se upisuju u školu za decu sa smetnjama u razvoju na osnovu rešenja Interresorne komisije i uz saglasnost roditelja.
Učenici mogu biti upućeni u našu ustanovu:
-    Na početku školovanja
-    Nakon pokušaja školovanja u drugim školama

Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju (CEPTE)

SAT.jpg

Od januara  meseca 2016. godine  pri  Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“  u Somboru  otvoren je  Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju (CEPTE) koji na jednom mestu deci sa smetnjama u razvoju, bilo da pohađaju ovu školu ili su inkludirana u masovne škole, i odraslim osobama sa invaliditetom pruža mogućnost da dobiju sve neophodne informacije o prilagođenim pomagalima, ali i da ih iznajme kako bi pri nabavci mogli da odaberu ono pomagalo koje odgovara njihovim potrebama.

Opširnije: Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju (CEPTE)

Otvoren Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ je u petak, 15.01.2016. godine, otvorila Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju (CEPTE) koji na jednom mestu deci sa smetnjama u razvoju, bilo da pohađaju ovu školu ili su inkludirana u masovne škole, i odraslim osobama sa invaliditetom pruža mogućnost da dobiju sve neophodne informacije o pilagođenim pomagalima, ali i da ih iznajme kako bi pri nabavci mogli da odaberu ono pomagalo koje odgovara njihovim potrebama.

Opširnije: Otvoren Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju

Resursni centar „DELO“ u ŠOSO Vuk Karadžić

Sombor, Apatinski put  29
25000 Sombor
telefon: 025/434 – 420
Kontakt osoba:
Katarina Salkanović  069 / 145 - 91 - 12
e – mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Opširnije: Resursni centar „DELO“ u ŠOSO Vuk Karadžić